GARMIN dezl 560 LMT

GARMIN dezl 560 LMT
Proizvajalec: Garmin
Model: 75375996826
Nagradne točke: 0
Zaloga: Na zalogi
Cena: 378,00€
Brez DDV: 309,84€
Količina:  V košarico
   - ALI -   

 

dēzl 560LMT je naprava, namenjena primarno tovornjakom in avtodomom, seveda pa je uporaben tudi v avtomobilu. Ima velik, svetel zaslon diagonale 12,7 cm, zelo močan zvočnik ter kompozitni video vhod za priklop vzvratne kamere. Naprava prikazuje omejitve hitrosti za izbrano vrsto vozila, vrsti vozila tudi prilagaja načrtovane poti, vgrajene pa ima tudi destinacije, prilagojene tovornim vozilom. Voznik tovornjaka ali avtodoma preprosto vnese težo, višino, dolžino in ostale karakteristike vozila, dēzl 560LMT pa bo izračunal vozilu prilagojeno pot. S funkcijami myTrends, trafficTrends in ecoRoute vam pomaga izračunati hitrejšo ter okolju bolj prijazno pot. Prenovljen, izboljšan uporabniški vmesnik omogoča enostavno pomikanje po različnih straneh s potegom prsta po zaslonu. Prvo stran naprave lahko prilagodite po lastnih željah - dodajate ali odvzemate funkcije, ki jih pogosto uporabljate.

Širok zaslon
Na zaslonu dēzl 560LMT vedno dobite pregledne informacije. Kartografija, usmerjanje, fotografije in ostali podatki so prikazani na svetlem, na soncu berljivem in na dotik občutljivem zaslonu diagonale 12,7 cm. Načrtovani poti je na takem zaslonu izjemno enostavno slediti, slika vzvratne kamere pa je čista in svetla.

Nastavljiva prva stran
Prvo stran naprave (glavni meni) lahko prilagodite lastnim željam in potrebam. Tako so vam takoj po vklopu na voljo vse funkcije, ki jih redno uporabljate. Nastavite lahko do 15 različnih funkcij in bližnjic, 2 funkciji, ki jih najbolj pogosto uporabljate, pa lahko tudi povečate. S tem je uporaba naprave še hitrejša in enostavnejša.

Prikaz pravilnega voznega pasu
Nič več ugibanja ob razvrščanju na vozne pasove. Funkcija Lane Assist s prikazom odcepov PhotoReal vam že veliko pred križiščem ali odcepom prikaže pravilen vozni pas, na katerega se morate razvrstiti. Tako je usmerjanje po neznanih križiščih in cestah veliko lažje. Odcepi na večjih cestah so prikazani s slikami, na katerih so prikazane table in prometni znaki.

Brezplačne prometne informacije
Napravi je priložen tudi sprejemnik za prometne informacije, ki omogoča izogibanje prometnim zastojem na cestah. Slednje se vam enostavno prikažejo na zaslonu, z ikono v levem zgornjem kotu zaslona. Le dotaknite se je, naprava pa bo samodejno izračunala obvoz. Prometne informacije so na voljo le na področju, pokritem s signalom servisov RDS-TMC. Prometne informacije so na voljo tudi v Sloveniji.

Tehnologija nüRoute s funkcijama trafficTrends in myTrends
Funkcija trafficTrends v dēzl 560LMT omogoča učenje vzorcev prometa. Tako se usmerjanje in prikaz časa prihoda na cilj prilagajata glede na čas dneva in dan v tednu. Z uporabo funkcije myTrends naprava prepozna vaše priljubljene destinacije ter tudi brez nastavitve usmerjanja samodejno prikaže čas prihoda na cilj, ob uporabi sprejemnika za prometne informacije pa bodo prikazane tudi prometne informacije na poti. Tako lahko dēzl 560LMT le namestite v vozilo in že boste vedeli, kdaj boste prispeli na cilj. Funkciji sta že vgrajeni v napravo in ne zahtevata nobene naročnine ali dodatnih stroškov.

Načrtovanje poti
dēzl 560LMT omogoča tudi načrtovanje poti z več vmesnimi točkami. Tako lahko v dēzl 560LMT vnesete več postankov, naprava pa vam jih bo samodejno razvrstila v optimalen vrstni red. Na napravi lahko shranite do 100 načrtovanih poti; tako imate za vsako priložnost shranjeno svojo pot. Naprava tudi beleži prepotovano pot, ki jo lahko pregledate tudi na Google Earth.

Govorno in slikovno usmerjanje
Preprost, intuitiven uporabniški vmesnik v slovenskem jeziku omogoča enostavno rabo naprave. Tako se vam za uporabo naprave ni potrebno prebijati skozi nešteto menijev: dēzl 560LMT vam takoj po vklopu ponudi možnosti »Kam?« ter »Prikaži zemljevid«. Preprosto se dotaknite svetlega, na dotik občutljivega zaslona diagonale 12,7 cm ter nastavite usmerjanje do želenega naslova, hotela, zanimivosti, trgovine ali drugih destinacij. Naprava vas bo vodila s slikovnim in govornim usmerjanjem v slovenščini. Med vožnjo vas lahko zvočno opozarja na prekoračitev omejitve hitrosti. Na napravi je prednaložena podrobna cestna kartografija Evrope, na kateri boste našli na milijone naslovov ter destinacij, vključno z destinacijami, prilagojenimi tovornim vozilom. Naprava lahko tudi prikazuje destinacije in usluge, ki so ob postajališčih na večjih cestah. Na napravo lahko s programom POI Loader namestite tudi opozorilne točke, ki vključujejo radarje, območja šol, dodatne destinacije…

Vozite varno
Na cesti ni prostora za presenečenja, zato vas dēzl 560LMT obvešča o razmerah in omejitvah na cesti, vključno z ostrimi zavoji, bočnim vetrom, omejitvami tovora in teže ter drugo. Naprava prikaže tudi stopinje vzpona in spusta ter tako prepreči morebitna neprijetna presenečenja. Prikazane so tudi omejitve hitrosti za izbrano vrsto vozila. Omejitve hitrosti lahko nastavite tudi ročno – tako imate vedno na voljo zanesljive podatke. 

Prostoročno klicanje
Brezžična tehnologija Bluetooth uporabnikom omogoča prostoročno telefoniranje preko vgrajenega mikrofona in zvočnika dēzl 560LMT. Preprosto preko Bluetooth-a povežite združljiv telefon in napravo, nato se lahko popolnoma posvetite cesti. Na klic odgovorite z dotikom zaslona, preko zaslona dēzl 560LMT pa lahko tudi vnesete telefonske številke. Preko zaslona naprave lahko tudi kličete destinacije. Združljive telefone najdete tu.

Dodatna orodja
Napravo lahko seveda uporabljate še za več kot le usmerjanje. dēzl 560LMT vam ponuja tudi orodja, ki olajšajo potovanje, kot so pretvornik enot ter valut, svetovna ura s prikazanimi časovnimi pasovi, kalkulator, pregledovalnik slik in še več. Naprava omogoča tudi usmerjanje do slik s pripetimi geografskimi informacijami, ki jih lahko na napravo namestite preko spletnega portala Garmin Connect Photos. Funkcija »Kje sem?« z navedenimi nujnimi telefonskimi številkami zagotavlja zanesljivo ter hitro pomoč po celotni Evropi. Uporabnik lahko kadarkoli z enim samim dotikom na ikono določi zemljepisno širino in dolžino, najbližji naslov, križišče, bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke, pomoč na cesti. Naprava ima tudi funkcijo Garmin Lock, s katero lahko napravo zaklenete ter tako zaščitite pred krajo. Za prikaz vozila pri usmerjanju lahko izbirate tudi med brezplačnimi vozili na spletnem portalu Garmin Garage. dēzl 560LMT si samodejno shrani položaj parkiranega vozila – ko napravo vzamete z nosilca, si zabeleži položaj vozila, tako da ga lahko nato preprosto poiščete.

Vgrajena licenca »nümaps Lifetime« uporabniku omogoča doživljenjsko brezplačno nadgradnjo kartografije City Navigator Evropa. Tako vam je vedno na voljo najnovejša razpoložljiva kartografija.

dēzl 560MLMT ima slovenske menije in glasovno usmerjanje, nanj pa lahko naložite tudi podrobno cestno kartoAdriaRoute (Slovenija, Hrvaška, BiH, Srbija, Črna Gora, Makedonija, Albanija).

Hitre povezave: BluetoothGarmin Voice StudioGarmin garažaGarmin Vodiči

Lastnosti:

 • Na dotik občutljiv WQVGA TFT zaslon diagonale 5 palcev (12,7 cm) in ločljivosti 480 x 272 točk
 • Govorno usmerjanje in meniji v slovenščini
 • Prednaložena kartografija Evrope
 • Vgrajena licenca za posodobitve kartografije nümaps Lifetime
 • Enostavna uporaba preko na dotik občutljivega zaslona
 • Usmerjanje za tovorna vozila prilagojeno kategorijam C1, C1+E, C in C+E
 • Usmerjanje prilagojeno avtodomom
 • Usmerjanje se prilagaja izbranemu tovornemu vozilu – vozilu nastavite težo, višino, širino, dolžino in tovor
 • Opozarja na prepovedi in omejitve na cestah, tudi brez nastavljenega usmerjanja
 • Prikaz pravilnega voznega pasu s prikazom odcepov PhotoReal
 • Prikaz omejitev hitrosti za večino cest
 • Enostaven prilagodljiv uporabniški vmesnik – domačo stran lahko prilagodite svojim potrebam
 • trafficTrends – izboljša načrtovanje poti s podatki, ki jih je Garmin zbral za določeno območje, dan v tednu in uro potovanja
 • myTrends – naprava se od vas uči poti in destinacij ter tako prikaže čas prihoda na cilji in prometne informacije, tudi če ni nastavljeno usmerjanje po načrtovani poti
 • Priložen premium sprejemnik za prometne informacije - tudi za Slovenijo
 • Načrtovalnik potovanja – omogoča pripravo načrtovane poti z več vmesnimi točkami ter optimizacijo poti. Idealno za dostavo z več postanki.
 • ecoRoute – prikaz stroškov goriva in načrtovanje poti, na kateri bo najmanjša poraba
 • Nastavljive omejitve hitrosti
 • Prikaz zemljevidov se lahko prilagodi zemljevidom izbrane države
 • Uporabniška izogibanja – lahko se izognete izbrani cesti ali področju
 • Brezžična tehnologija Bluetooth omogoča povezavo in prostoročno telefoniranje z združljivimi telefoni
 • Nastavljiv osnovni meni – na prvo stran postavite vse funkcije in možnosti, ki jih potrebujete za delo
 • Funkcija "Kje sem?" – poišče najbližje bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke, najbližji naslov in križišče. Prav tako prikaže trenutne koordinate in nadmorsko višino
 • Visoko odziven GPS sprejemnik s funkcijo HotFix
 • Nastavljive ikone vozil – uporabniki lahko za prikaz na zemljevidu nastavijo veliko različnih vozil; vozila so na voljo na spletni strani www.garmingarage.com (samo v angleščini).
 • Potovalni računalnik beleži prepotovano pot, največjo hitrost, skupni čas, porabo goriva in drugo
 • Vgrajen potovalni komplet omogoča pregledovanje slik, svetovno uro, pretvarjanje valut in merskih enot ter kalkulator
 • Reža za microSD kartico
 • Funkcija Garmin Lock omogoča zaklepanje naprave s 4-mestno kodo
 • Vgrajena polnilna litij-ionska baterija – avtonomija do 4 ure
 • Velikost naprave: 13,7 x 8,4 x 1,5 cm
 • Teža naprave: 193 g

Osnovni komplet:
Naprava, prednaložena kartografija Evrope, licenca za doživljenjsko nadgrajevanje nümaps Lifetime, avto nosilec (samolepilni), 12/24 V premium sprejemnik za prometne informacije/napajalni kabel, micro-USB kabel, navodila za uporabo

internet usage monitor
Najem spletne trgovine RUF